Gekaramelliseerde zoete aardappels uit de oven, waarbij die diepe smaak mee in de blender gaat voordat het in een soep verandert. Hhmmm… Echt heerlijk. En zo makkelijk! Je kunt deze soep maken tijdens een lui weekend of ’s avonds voor de volgende dag. Je hoeft alleen je oven aan te doen, de aardappels te snijden en zorgen dat je een goede blender hebt. That’s all!

Ingrediënten voor twee porties

  • 2 middelgrote zoete aardappels
  • 1 el kokos- of olijfolie
  • 300 ml water
  • Herbamare of Keltisch zeezout 
  • 1 bosui
  • Goede kwaliteit extra vierge olijfolie

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Snijd de zoete aardappels in de lengte door midden. 

3. Bestrijk de snijkant van de aardappels met (gesmolten) kokos- of olijfolie en leg ze met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. 

4. Zet gedurende 45 minuten in de oven. Zet de oven uit en laat ze nog 15 min in de oven staan. 

5. Haal de bakplaat uit de oven en trek de schillen voorzichtig van de zoete aardappels  – ze zijn nog warm. 

6. Zet je waterkoker aan en doe vervolgens de zoete aardappels samen met het gekookte water en wat zeezout in de blender. Blend tot je een gladde soep hebt. Wil je de soep wat dunner, voeg dan wat meer water toe. 

Dien op met een flinke scheut extra vierge olijfolie en een fijn gesneden bosui. 

Heerlijk en zo makkelijk!