Ehm gezond ijs, kan dat?!? Jazeker! Dit is een van mijn toprecepten, hoewel ik het bijna geen recept kan noemen. Het is zo makkelijk, maar ook zo lekker! Het heeft echt de volheid van roomijs en de aardse smaak van hazelnoten. Alsof je bij de Italiaan bent… Eet het niet als toetje (want niet al te best voor je spijsvertering), maar als snack in de middag of start ermee bij je ontbijt op een zomerse dag.Â
Ingrediënten voor 1 portie
- 1 banaan
- 2 el. hazelnootpasta (gemalen hazelnoten, geen Nutella 🙂
Zo maak je het
Voorbereiding – minstens 1/2e dag van te voren:
1. Snijd de banaan in plakjes van ca 1 cm. Leg ze naast elkaar in een plastic zakje en leg dit afgesloten zakje in de vriezer.Â
Op de dag zelf:
3. Haal het zakje met de bananenschijfjes uit de vriezer.Â
4. Doe de stukjes in een kleine keukenmachine en voeg de hazelnootpasta toe.Â
5. Mix in ca 1 minuut totdat het ijs klaar is! Je krijgt dus echt de consistentie van (room)ijs en de smaak van hazelnootijs.Â
Gezond, goed voor de portemonnee en vooral heel lekker!
Eet het liever niet als toetje, maar als tussendoortje of in de zomer als start van je ontbijt.Â
P.S. Kun je wat tips gebruiken tegen een opgeblazen buik? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling.Â