Oeh, wat ben ik toch dol op het witte en groene goud van dit moment: de asperge! Nog een paar weken kunnen we er van genieten. Ze zijn heerlijk als bijgerecht, maar ook ergens doorheen zoals bij deze pasta. 

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 gr. groene asperges
  • 200 gr. gepelde grotere garnalen
  • 150 gr. 100% volkoren spelt-spaghetti of glutenvrije pasta
  • 1 ui
  • 1 kleine teen knoflook
  • 1/2 blokje groentebouillon
  • 15 gr. verse dille
  • optioneel: 75 gr. zachte geitenkaas (om er samen met 2 el kookvocht een saus van te maken)
  • handje geraspte geiten- of schapenkaas

Zo maak je het

1.  Kook de spaghetti in zo’n 12 minuten gaar. 

2. Schil de asperges en snijd ze in drieën. Stoom of kook ze in 10 minuten gaar.

3. Gebruik je garnalen uit de diepvries, haal ze dan ’s ochtends uit de vriezer en leg ze in de verpakking in een grote schaal met (koud) water. Doe hier een pannendeksel op, zodat de garnalen in het water blijven liggen. Gebruik je garnalen met schil: pel ze dan even voordat je ze gebruikt. 

4. Bak de garnalen in 2 theelepels kokosolie op middelhoog vuur in vier minuten mooi roze en zet ze apart in een kommetje. 

5. Snipper een ui en bak deze op laag vuur in wat roomboter glazig. Pers na 2 minuten de teen knoflook uit en voeg dit toe aan de ui.  

6. Verkruimel het halve bouillonblokje over het ui-knoflook mengsel. Voeg de gebakken garnalen en gestoomde asperges toe en roer goed door. Als je wil kun je wat zachte geitenkaas er overheen brokkelen en er met een paar eetlepels een dunne saus van maken. Hoeft niet, want het is ook lekker zonder. 

7. Voeg als laatste de spaghetti toe en meng alles goed door. Dien op en bestrooi met wat fijngesneden verse dille.  

Serveer met wat extra vierge olijfolie en evt. wat geraspte schapen- of geitenkaas er overheen en een frisse salade van gesneden komkommer en gesnipperde bosui met lichte dressing. 

P.S. Heb je wel eens last van je darmen? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling. Daarin lees je 10 tips bij darmklachten.