Joehoe! Poffertjes. Daar heb ik hele fijne herinneringen aan uit mijn jeugd. Maar ja, wie niet? Wij gingen vroeger naar de poffertjeskraam in Laren en genoten daar ontzettend van een portie (of twee) bestrooid met roomboter en poedersuiker. Oef, heerlijk… Die suiker en boter hebben deze jongens niet nodig: ze zijn al zoet van zichzelf. Voor de liefhebber kan een klein klontje roomboter prima. Geniet ervan. 

Ingrediënten voor twee lekkere porties

  • 200 ml. goede kwaliteit kokosmelk
  • 1 kleine banaan
  • 50 gr. amandelmeel
  • 50 gr. havermeel
  • 1 thl. psylliumvezels
  • 1/2 el. wijnsteen bakpoeder
  • 1 thl. extra vierge kokosolie per portie poffertjes

Zo maak je het

1. Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een kleine keukenmachine en mix totdat je een homogeen geheel hebt. 

2. Verwarm een poffertjespan op middelhoog vuur en smeer met een kwastje in met wat kokosolie.

3. Doe een volle theelepel van het beslag in iedere poffert-uitsparing en wacht een paar minuten totdat je de randjes bruin ziet worden. 

4. Flip ze om door een theelepel onder het poffertje te steken en ‘m om te draaien. Let op: het kan zijn dat je dit te vroeg doet, dan wordt het een smeerboel. Je moet er echt voor zorgen dat de randjes gaar zijn, dan lukt het zeker. 

5. Bak ze weer in een paar minuten gaar en haal ze uit de pan.

6. Besmeer de pan opnieuw voordat je nieuw beslag in de uitsparingen doet en herhaal bovenstaand proces. Let op: soms wordt de pan te heet na de eerste portie, dan brandt het sneller aan. Zet het vuur dan wat lager.

Lekker als ontbijt na een stuk fruit of als feestelijk avondeten met de kinderen.

Tip: doe een paar poffertjes in de lunchtrommel van je kindje. Daar scoor je zeker punten mee :).Â