Ik blijf vis en zeekraal een topcombinatie vinden. En samen met pasta ook de ideale combinatie voor zowel een feel-good als taste-good meal. Je kunt verschillende soorten witvis gebruiken. Kabeljauw is rijk aan jodium – goed voor o.a. de schildklierwerking. Maar je kunt voor dit recept ook heel goed andere witvissen gebruiken, zoals heek. Net iets duurzamer en minder duur.Â
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr. glutenvrije pasta
- 250 – 300 gr. witvis naar keuze: kabeljauw / heekÂ
- 1 grote witte ui
- 150 gr. zeekraal
- 75. gr. zachte geitenkaas
- 1/2 verse rode peper, in kleine stukjes gesneden
- 15 gr. platte peterselie
- halve limoen of citroen
- Scheut extra vierge olijfolie
- Evt. wat Herbamare of Keltisch zeezout naar smaak
Zo maak je het
1. Verwarm de oven op 170 graden gewone oven of 150 graden hetelucht.
2. Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Let op: bij glutenvrije pasta is het raadzaam om dit flink door te roeren tijdens de eerste twee minuten dat de pasta in de pan gaat (anders plakt het nog wel eens aan elkaar en krijg je ‘bonken’ pasta).Â
3. Snipper een ui en fruit deze een paar minuten op laag vuur in een klontje roomboter.Â
4. Nu de oven is voorverwarmd, zet je de witvis er gedurende 15 minuten in. Check even goed of ze gaar zijn, door met een mes een inkeping in het midden van de vis te maken.Â
5. Snij vervolgens de zeekraal grof en voeg toe aan de ui. Roer een paar minuten door, nog altijd op relatief laag vuur.Â
6. Voeg tot slot de fijn gesneden rode peper toe en verbrokkel de geitenkaas over de pan. Laat de kaas smelten tot een saus en voeg evt. wat kookvocht toe om de saus wat dunner te maken.Â
7. Dien de pasta op met een flinke schep saus, gevolgd door een mooi stuk vis.Â
Lekker met wat fijngesneden platte peterselie, een kneepje vers citroen- of limoensap en wat extra vierge olijfolie.Â
P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.Â