Een heerlijk luchtig koekje dat je het beste dezelfde dag kunt eten. Ideaal voor een etentje met vrienden waarbij je iets lekkers als toetje wil serveren dat ook gezond is. In de winter kun je ander fruit dan frambozen gebruiken om het koekje mee te serveren, zoals kiwi, banaan of een klein beetje suikervrije jam. 

Ingrediënten

  • 75 gr. noten naar keuze, bijv. amandelen
  • 50 gr. medjoul dadels – ontpit
  • 1 banaan
  • 1/2 thl. vanillepoeder
  • 2 eiwitten
  • snufje zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven op 170 graden. Hak de noten fijn in een kleine keukenmachine en voeg hier het vanillepoeder en het zout aan toe.
  2. Mix de dadels samen met de banaan in een kleine keukenmachine fijn tot een lobbig papje. Meng dit door het noten-vanille-zout mengsel en zet apart.
  3. Klop in een vetvrije kom (liefst van staal of glas) twee eiwitten stijf. Meng een klein beetje van het eiwit mengsel door de dadel-noten mix totdat beiden helemaal zijn vermengd. Voeg daarna de rest van de eiwitten toe en meng goed door.
  4. Pak een eetlepel van het merengue-mengsel en smeer dit op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een rondje. Herhaal dit totdat het mengsel op is en je meerdere koekjes hebt. Zet de bakplaat ca 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  5. Bedek de koekjes zodra ze klaar zijn met wat stukjes fruit, zoals frambozen of schijfjes kiwi of bestrijk ze met (suikervrije) jam.

0 reacties