
Makkelijk, snel en vooral heel voedzaam en lekker. Dat is deze groentesoep die je op iedere doordeweekse avond in een handomdraai op tafel zet. Eet er een cracker, stuk speltbrood of wat gebakken (vega) gehaktballetjes bij. Yum yum, gimme some!
Ingrediënten voor 2 personen
- 1 broccoli
- 1 grote vastkokende aardappel
- 1 ui
- 1/2 venkelknol
- 3/4 courgette (rasp de rest door een salade)
- 50 gr. botersla
- 1 teen knoflook
- 1 groentebouillonblokje, gist-, gluten- en suikervrij
Zo maak je het
1. Schil de aardappel en snij in kleine stukjes. Pel de ui en snij vervolgens ook in stukken, net als de broccoli, venkelknol en courgette en doe alles in een ruime pan.
2. Verkruimel het groentebouillonblokje erover en giet er kokend water op totdat de groenten net niet onder staan en leg de deksel schuin op de pan.
3. Laat 15 minuten koken, giet vervolgens iets van het kookvocht af en vang dit op.
4. Pureer in een krachtige blender of met een staafmixer. Voeg kookvloeistof toe als je de soep te dik vindt. Bewaar de rest van het kookvocht voor een andere dag.
Voeg naar smaak Herbamare of zeezout toe en maak het af met een scheut extra vierge olijfolie. Ik heb als garnering tuinkers gebruikt – smaakt erg lekker bij deze soep.
Tip: je kunt het ook invriezen door een ijsblokjes houder te vullen en het in je vriezer te leggen. Zorg er in dat geval voor dat je de bouillon eerst helemaal laat afkoelen.
P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.