
Joehoe!
Here it is: De Life’s Too Short To Feel Shit Podcast
Wil jij iedere week nieuwe insights ontdekken over hoe jij de regie over je buik kunt hebben en houden?
En hoe je de gezondste versie van jezelf kunt worden, zodat je kunt knallen met je business met energie voor 10?
Het liefst met Fun & Ease?!?
Abonneer je dan even op mijn podcast.
De Life’s Too Short To Feel Shit Podcast!
De Life’s Too Short To Feel Shit podcast is dé podcast waarin ik alles met je deel over hoe ook jij een gezonde buik kunt hebben en houden.
Als jij weet hoe je spijsvertering in elkaar zit, hoe de onderlinge organen met elkaar samenwerken èn wat jij kunt doen om dit dagelijkse non-stop proces zo positief mogelijk te beïnvloeden, dan kun ook jij volledige controle krijgen over je buik en je ontlasting.
De basis hiervoor is kennis, gecombineerd met begrijpen hoe alles samenhangt en daarna is het aan jou om dikke vette actie te ondernemen. Immers: zonder actie geen resultaat.
Als gezonde bourgondiër vind ik het belangrijk dat datgene wat je eet ook lekker moet zijn. En als ondernemer weet ik als geen ander hoe challenging het is om gezondheid te combineren met je ambitie.
Je wil als ondernemer per slot van rekening iets neerzetten met je business en bent zelf de spil van je bedrijf.
De pragmaticus in mij zoekt daarom altijd naar bio-hacks die je kunt gebruiken om gezond eten zowel lekker als makkelijk te maken. Juist in een vol leven met een ambitieuze business.
Met als doel: meer energie, meer output en meer omzet.
Want let’s face it:
Life’s Too Short To Feel Shit!
Luister 🎧 hieronder naar de laatste aflevering ⬇️
WAT ANDEREN ZEGGEN OVER DE PODCAST:
“Ik heb er al heel veel van geleerd.”
Ik wil je een compliment geven voor de podcasts. Ze zijn heel duidelijk, informatief en ook voor een leek goed te volgen.
Ik heb er al heel veel van geleerd. En had er meteen baat bij.
Marga
★★★★★


















HOP NAAR DE AFLEVERINGEN ⬇️ 🎧
Wat te doen bij een beginnende blaasontsteking?
Wat te doen bij een beginnende blaasontsteking?
Een beginnende blaasontsteking kan voelen als een kleine rebellenopstand in je lichaam. Maar geen paniek: met een paar slimme acties kun je vaak voorkomen dat het uitgroeit tot een volledige blaasontsteking. In deze blog deel ik – geïnspireerd door mijn podcast – praktische tips voor wat te doen bij een beginnende blaasontsteking op een natuurlijke manier.
1. Voldoende water drinken (ja, écht!)
Het klinkt als een no-brainer, maar voldoende water drinken is essentieel. Het helpt je lichaam bacteriën weg te spoelen en afvalstoffen af te voeren. En nee, dat kopje koffie of die cola tellen niet mee – sterker nog, koffie zorgt juist dat je méér water nodig hebt.
Vind je koud water drinken lastig, vooral in de herfst of winter? Maak het jezelf makkelijk: zet een thermosfles met gekookt water klaar en mix dat met een beetje koud water voor een lauw drankje. Voeg een smaakje toe, zoals citroen, gember of munt, en voilà: een glas water dat wél lekker is.
2. Cranberry: je nieuwe beste vriend
Cranberry wordt vaak genoemd als dé natuurlijke remedie om te doen bij een beginnende blaasontsteking. En terecht. Of je nu cranberrysap drinkt (let op: kies een variant zonder toegevoegde suikers!) of een geconcentreerd extract neemt, het helpt om bacteriën te weren.
Tip: een extract in supplementvorm bevat vaak een hogere dosering werkzame stoffen dan sap. Perfect om die beginnende blaasontsteking meteen aan te pakken.
3. Vitamine C: de turbo voor je immuunsysteem
Vitamine C is je geheime wapen om te doen bij een beginnende blaasontsteking. Het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je lichaam bacteriën af te weren. Kies voor een gebufferde variant – die is zachter voor je maag dan de standaard ascorbinezuur.
Een hogere dosering kan in deze situatie nodig zijn, maar luister naar je lichaam. Als je twijfelt over hoeveel je moet nemen, overleg dan met een deskundige.
4. D-mannose: klittenband voor bacteriën
Als er één supplement is dat je moet onthouden, is het D-mannose. Dit middel werkt als een soort klittenband: het bindt zich aan de bacteriën in je blaas en helpt ze via je urine je lichaam te verlaten.
D-mannose zit van nature in cranberry’s, maar vaak in te kleine hoeveelheden om echt effect te hebben. Daarom is een supplement een goede optie. Combineer het met cranberry en vitamine C voor de ultieme aanpak.
5. Probiotica: voor balans in je buik om te doen bij een beginnende blaasontsteking
Je buikgezondheid heeft een directe link met je blaasgezondheid. Probiotica ondersteunen je darmflora én je weerstand. Neem een goed supplement en kies voor een hogere dosering, bijvoorbeeld twee keer per dag.
Blijf goed luisteren naar je lichaam
Merk je dat je klachten van de beginnende blaasontsteking na een paar dagen niet verbeteren, of worden ze erger? Ga dan naar je huisarts. Soms is een antibioticum nodig, en dat is helemaal oké. Ondersteun dit dan het liefst wel met ook probiotica. Ook hier kan een deskundige, zoals een darmtherapeut je bij helpen. Je wilt voorkomen dat een simpele blaasontsteking uitmondt in een nierbekkenontsteking.
Met deze tips geef je je lichaam de beste kans om een beginnende blaasontsteking de baas te worden. Heb jij vragen, of wil je meer weten over natuurlijke gezondheid? Laat het weten in de comments of stuur een berichtje op Instagram. Oh, en vergeet niet: blijf genoeg water drinken. Het is een no-brainer, maar het werkt écht!
Hoe word ik verkouden – Podcast #17
Wakker liggen: praktische tips als je ’s nachts naar het plafond ligt te staren.
Oké, in aflevering 14 heb je een aantal oorzaken van slecht slapen ontdekt. Maar wat nou als je midden in de nacht wakker ligt? Wat doe je op dàt moment dat je helpt om weer in slaap te vallen? In deze aflevering van de Life’s Too Short To Feel Shit podcast deel ik een aantal hele praktische en onorthodoxe tips die voor mij enorm helpen bij wakker liggen. Benieuwd? Luister gauw gezellig mee.
De inspiratie voor de huidige aflevering kwam ’s nachts spontaan bij me op toen ik nadacht over wat te doen als je al wakker bent en niet meer in slaap kunt vallen. Dat ellendige wakker liggen. Lees meer…
Wat te doen tegen winderigheid
Is het normaal om iedere dag winden te laten? Zo ja, hoeveel winden laten is normaal? En moeten ze juist wel of niet stinken? Ik deel er het één en ander met je over in deze nieuwe aflevering van de Life’s Too Short To Feel Shit Podcast.
Die enorme opgeblazen buik, waar komt die nou toch vandaan?
Je buik lijkt wel een eigen leven te leiden… Met name omdat ‘ie te pas en te onpas enorm opzwelt. Het lijkt soms wel alsof je zwanger bent! Deze enorm opgeblazen buik belemmert je dan ook. De vraag is: waar reageert je buik op? Is het iets wat je eet of is het iets anders?
Een mooi gesprek met Dr. Ralf Abels, a.k.a. Wandelende Gezondheidsencyclopedie
Dit keer een mooi gesprek tussen Dr. Ralf Abels en mijzelf. Ralf is de eigenaar van het laboratorium waar ik mee samenwerk. Hij is een ongelooflijk kundige man met veel kennis en ervaring op het gebied van gezondheid en mensen natuurgeneeskundig behandelen.
Wie, wat en waarom deze LTSTFS Podcast?!?
In deze allereerste aflevering van de Life’s Too Short To Feel Shit Podcast vertel ik je in het kort wat ik in deze podcast serie met je ga delen en wat jouw rol daarin is. Luister ‘m vooral even en ga daarna lekker door naar de volgende afleveringen, want je kunt iedere week minstens 1 nieuwe podcast van me verwachten. En wel op vrijdag.
Korte intro – Podcast #1
Een korte introductie van de ‘Life’s too short to feel shit’ podcast. Orthomoleculair darmspecialist Denise Boon vertelt over herkenbare situaties m.b.t. buikgerelateerde klachten, hoe ze je belemmeren en wat je kunt doen om hier (blijvend) vanaf te komen. Dit alles met voorbeelden en adviezen uit de praktijk.
Nóg meer ervaringen met mijn Podcast ⬇️











