Jaaaa: op veler verzoek een histamine-proof variant op mijn inmiddels befaamde granola. Elke week bak ik homemade granola voor Klaever Health: de plek waarbij je alles op het gebied van gezondheid onder één dak vindt. Je krijgt daar een heerlijke kaneel of chocolade granola op je smoothiebowl. Daarnaast kun je de granola ook in zakken kopen. Alleen zijn kaneel en chocola niet bepaald histamine-proof. En dat is deze variant wel. Snel een keer maken dus.Â
Ingrediënten voor 1 kg granola
- 300 gr. glutenvrije fijne havervlokken
- 150 gr. kokosrasp
- 150 gr. amandelschaafsel
- 150 gr. pompoenpitten
- 4 el. vloeibare kokosolie
- 200 gr. ongezoete appelmoes
- 9 el. ahornsiroop
Zo maak je het
1. Verwarm de oven op 180 graden gewone oven of 160 graden hetelucht.
2. Doe de havervlokken, het kokosrasp, amandelschaafsel en de pompoenpitten in een grote kom of keukenmachine die mengt (niet maalt).Â
3. Doe de kokosolie, appelmoes en ahornsiroop in een kom en meng goed door.
4. Voeg toe aan de droge ingrediënten en meng totdat er geen droge vlokken meer zichtbaar zijn.Â
5. Verspreid de mix over twee met bakpapier beklede bakplaten en zet gedurende 11 minuten in de oven.Â
6. Haal uit de oven, hussel goed door en zet ze er weer in. Dit keer voor 7 minuten.Â
7. Herhaal stap 6 nog één laatste keer en zet de bakplaten dan uit de oven om af te koelen.Â
Ook lekker als topping over een fruitsalade of op een muffin de laatste paar minuten voordat ze gaar zijn.Â
P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.Â