Koekjes! Onmogelijk om er niet van te houden. Ik vind deze rustieke jongens werkelijk heerlijk om mijn tanden in te zetten. Wel een kleine waarschuwing vooraf: zodra je hieraan begint blijft het er niet bij één… Moet af en toe kunnen. Zeker met deze glutenvrije variant. En voordat je in de stress schiet vanwege de roomboter: dat is goed voor je. En ja, er zit best wat in maar hoeveel koekjes eet je hier nou in 1x van? En hoe vaak maak je dit recept? Precies. Gewoon van genieten dus.

Ingrediënten

  • 100 gr. roomboter
  • 150 gr. havervlokken
  • 50 gr. havermeel
  • 4 el kokosrasp
  • ½ thl. psylliumvezels
  • 4 el ahornsiroop

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Doe alle ingrediënten behalve de boter bij elkaar in een kom.

3. Snijd de boter in blokjes en voeg toe aan de rest.

4. Voeg tot slot nog een flinke scheut extra vierge olijfolie en desgewenst wat Herbamare zout of Keltisch zeezout toe.

5. Kneed flink door – dit betekent vieze handen – en draai er 10 balletjes van.

6. Druk plat op een met bakpapier beklede bakplaat en zet gedurende 23 minuten in de voorverwarmde oven.

Hhmmm…