Je hart gaat als een malle tekeer! Het lijkt soms wel alsof ‘ie even een slag overslaat.
Het zijn duidelijk hartkloppingen.
Heb je hartritmestoornissen?
Je gaat Googelen en herkent je in veel klachten die daarmee gepaard gaan.
Alleen krijg jij specifiek hartkloppingen na het eten…
Dat is gek! Want wat kan er nou in je eten zitten, waardoor je hart sneller tekeer gaat?
Zijn er dan voedingsmiddelen die je hart sneller kunnen doen kloppen?
En / of zijn het dan toch hartritmestoornissen?
Veel van mijn klanten herkennen dit dagelijks.
Juist die hartkloppingen na het eten.
Sommigen hebben al een hartfilmpje laten maken. Daar komt niets uit. Het hart klopt en functioneert naar behoren.
Gelukkig maar! Anders is er vaak meer aan de hand.
Toch blijf jij – ondanks je goede hartwerking – last houden van die hartkloppingen na het eten.
Als ik dit tijdens een intake hoor, dan weet ik al waar de crux ‘m in zit.
Het is niet je hart dat dit veroorzaakt, maar de stof histamine.
Histamine is een hele normale stof die we hartstikke hard nodig hebben voor een gezond lichaam en zelfs ook voor een gezonde spijsvertering.
Alleen moet je er niet te veel van hebben in je lichaam, want dan is de kans groot dat je een histamine-intolerantie hebt.
Bij zo’n histamine-intolerantie is de vraag of je lichaam te veel histamine aanmaakt, of het niet goed afbreekt of beide!
Dat kun je in kaart brengen met labonderzoeken. Zo zet ik altijd beide onderzoeken naar een histamine-intolerantie in, in een Onderzoekspakket.
Daarnaast kan het ook zijn dat je te veel histamine binnenkrijgt met je voeding!
Zeker als je hartkloppingen na het eten hebt, is de kans groot dat je
- A) een histamine-intolerantie hebt en
- B) dat je te veel histaminerijke voedingsmiddelen eet, waardoor je met je eten alleen al de histamine over de kling jaagt.
Maak je dus niet direct zorgen om je hart, maar denk ook eens aan histamine in je zoektocht naar verbetering rondom je hartkloppingen.
Ik raad je aan om niet alleen de histamine zelf te laten meten met laboratoriumonderzoeken, maar daarbij ook de onderliggende oorzaken in kaart te laten brengen.
Anders weet je nog steeds niet hoe jij aan te veel histamine komt! Laat staan hoe je er voor de lange termijn vanaf kunt komen.
Een andere manier om erachter te komen of histamine dé boosdoener is in je hartkloppingen na het eten, is door een aantal weken histamine-arm te eten.
Histamine-arm eten heeft al voor honderden en honderden mensen die je zijn voorgegaan een wereld van verschil betekent in hun klachten, waaronder in de hartkloppingen die ze ervaren.
Maar ook in veel andere vaak gehoorde klachten, gerelateerd aan histamine, zoals:
- Een opgejaagd gevoel.
- Een opgeblazen buik.
- Een slopende vermoeidheid.
- Slecht slapen.
- Lage bloeddruk.
- Roodheid van de huid.
En nog veel meer.
Om je daar een handje bij te helpen, heb ik een Histamine Maandmenu ontwikkeld met daarin maar liefst 100 (!) histamine-arme recepten, die ook nog eens glutenvrij, koemelkvrij, eivrij en suikervrij zijn.
Met smaak 🤩.
Met deze recepten kun jij 5 weken vooruit. De ideale periode om te testen of je hartkloppingen na het eten minder worden.
Zodat jij weer een stap dichter bij de upgrade van je gezondheid komt!
The only way is 🆙
groetjes,
Denise
P.S. Natuurlijk kun je ook zelf een eind komen met een Histamine-arme voedingslijst, maar daar zijn er nogal wat van in omloop (die elkaar vaak tegenspreken). Je krijgt bij mijn Histamine Maandmenu o.a. een histamine-arme lijst die voor mijn klanten ontzettend goed werkt. Doe er je voordeel mee!