
Speculaas, yes het mag weer. Oh wat vind ik dit toch een fijne tijd van het jaar. Heerlijk vind ik de zoete lucht die in huis hangt, nadat je deze (te) lekkere speculaasjes hebt gebakken.
Uiteraard zonder geraffineerde suikers en gluten en dit keer in vrolijke kindvriendelijke figuurtjes, kan ook als één grote koek die je na het bakken in stukken breekt.
Ingrediënten:
- 100 gr. amandelmeel
- 75 gr. havermeel
- 1/2 thl. psylliumvezels
- 30 gr. koude roomboter
- 4 el. ahornsiroop
- 2 1/2 thl. speculaaskruiden
- 1 1/2 thl. wijnsteen bakpoeder
Zo maak je het:
- Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer kort door.
- Snijd de boter in blokjes en doe samen de ahornsiroop bij de droge ingrediënten.
- Kneed flink tot je een mooie deegbal hebt. Als het iets te plakkerig is, voeg dan wat amandelmeel toe.
- Laat het deeg even 10 minuten rusten in de ijskast. Zet de oven aan op 180 graden.
- Haal je deegroller tevoorschijn en rol het deeg tussen twee vellen bakpapier uit tot een platte plaat van een paar millimeter dik.
- Snijd in de vorm van je keuze of prik uit met vormpjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Doe gedurende ca 20 minuten in de oven. Houd je oven goed in de gaten, de temperatuur kan per oven verschillend zijn.
Geniet ervan!
0 reacties