Super eenvoudig en vooral erg lekker! Het enige dat aan dit recept minder fijn is, is de tijd dat je moet wachten totdat de chocola weer hard geworden is. Ook al ben ik een enorme voorstander van biologische vijgen, zelf ga ik soms naar een Turkse winkel die je in Amsterdam veel ziet om daar vijgen te halen. Met name in de maanden september – november haal je daar de lekkerste gedroogde vijgen.
Ingredienten
- 9 gedroogde, liefst biologische vijgen
- 50 gr. pure chocola – minstens 72%
Zo maak je het:
- Smelt de chocola in een pan boven kokend water (au bain marie) en roer regelmatig. Zorg er intussen voor dat de steeltjes van de vijgen rechtop staan, zodat je ze hier goed aan kunt vasthouden.
- Giet de chocola, zodra deze gesmolten is, op een bord of marmeren plaat en roer met een spatel door totdat de chocola wat minder vloeibaar wordt. Dit proces heet temperen en zorgt ervoor dat de chocola vanzelf hard wordt. Zodra de chocola pakt (dikker wordt) bedek je de vijgen hiermee totdat er een laagje om de hele vijg zit. Werk snel, anders wordt de chocola hard voordat je alle vijgen hebt gehad.
- Zet de chocolade vijgen op een koude ondergrond, bedekt met bakpapier en wacht totdat de chocola helemaal hard is.Â
- Ook lekker met medjoul dadels.
0 reacties