Crunchy chocola is voor mij echt comfort-food. Ik vind de combinatie van zurige (schapen)yoghurt met een licht zoetige chocoladesmaak echt hemels. Doe er een stuk fruit bij en je bent nog goed bezig ook. Dit is mijn versie van een lekkere en gezonde granola.

Ingrediënten

  • 100 gr. havervlokken
  • 50 gr. zonnebloempitten
  • 50 gr. kokossnippers
  • 50 gr. amandelschaafsel
  • 2 el. extra vierge kokosolie
  • 70 gr. ongezoete appelmoes
  • 3 el. honing of ahornsiroop
  • 2 el. cacaopoeder

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 175 graden (150 hetelucht).

2. Meng de appelmoes met de kokosolie, de honing en de cacaopoeder.

3. Doe alle droge ingrediënten bij elkaar en voeg daar het appel-cacaomengsel aan toe.

4. Roer goed door, zodat alles bedekt is met het cacaomengsel.

5. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en spreid het mengsel hierover uit. Zorg ervoor dat de mix goed verspreid is over de plaat, waarbij sommige stukjes aan elkaar zitten en anderen juist los liggen.

6. Zet gedurende 15 minuten in de oven.

7. Haal de bakplaat eruit en schep goed door. Verspreid weer goed over de bakplaat en zet terug in de oven.

8. Bak in ca 10-15 minuten knapperig. Haal uit de oven en laat afkoelen.

9. Doe in een luchtdichte trommel en je kunt de granola ongeveer twee weken goed bewaren. Alleen jammer dat ‘ie dat niet redt…:)

N.B. let vanaf de tweede baktijd goed op, omdat de temperatuurinstelling per oven verschilt. Het kan dus zijn dat de granola in jouw oven binnen 10 minuten al knapperig is.

Geen zin om zelf te maken, maar wel om ‘m te proeven? Bij Klaever Health aan de Rozengracht in Amsterdam krijg je deze granola (of de kaneel variant – zelfde recept, alleen kaneel i.p.v. cacao) als één van de toppings op je smoothiebowl. 

 

0 reacties