Pannenkoeken voor het ontbijt?!? Daar hoefde ik vroeger niet mee aan te komen bij mijn moeder. Maar ik doe het wel! Daar zijn mijn kinderen blij mee, maar ikzelf ook :). Met dit recept is het niet alleen een feest om de dag te starten, je bent ook nog gezond bezig. Win-win dus. Oh en je scoort er ook bij je kinderen mee. Geniet ervan. 

Ingrediënten

  • 1 grote banaan
  • 2 eieren
  • 1 el. amandelmeel
  • 1 thl. kokosolie
  • optioneel: snufje kaneel

Zo maak je het

1. Pureer in een keukenmachine de banaan tot een mousse.

2. Voeg hier de overige ingrediënten aan toe en mix alles goed.

3. Verhit een thl. kokosolie in een bakpan, zet het vuur laag en doe het beslag er in.

4. Doe een deksel op de pan en wacht tot je het hoort sissen. 

5. Haal de deksel van de pan, schuif de pannenkoek op een bord en flip ‘m op z’n kop in de pan.

6. Bak de andere kant zonder deksel op de pan in 2 a 3 minuten gaar (houd goed in de gaten dat het niet te hard gaat). 

Serveer met vers fruit of met wat witte cashewpasta en plakjes banaan of ander fruit zoals kiwi. Yum…