Oooeeeee dit is een fijne! En vooral omdat je het gewoon als ontbijt kunt eten. Of als tussendoortje natuurlijk. Door de lijst aan ingrediënten kun je denken dat dit een lastig recept is. Niets is minder waar. Bijna alles gaat bij elkaar in de keukenmachine, want ik hou van zo min mogelijk gedoe. Ga jij ze ook proberen komend weekend?

Ingrediënten voor 6 muffins

  • 1 banaan
  • 2 medjoul dadels
  • 100 gr. ongezoete appelmoes
  • 100 gr. havermeel
  • 50 gr. amandelmeel
  • 3 el. extra vierge kokosolie
  • 1 thl. wijnsteen bakpoeder
  • 1 thl. baking soda
  • 2 thl. psylliumvezels
  • 1 el. appelciderazijn
  • 100 gr. pure chocola met minstens 72% cacaogehalte

Zo maak je het

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Pureer de banaan met de dadels in een keukenmachine tot een homogeen geheel. 

3. Voeg de overige ingrediënten behalve de baking soda, appelciderazijn en chocola toe en mix goed door. 

4. Doe de baking soda bovenop de mix en giet hier de appelciderazijn overheen. Het gaat daardoor bruisen. Meng goed door en zet apart. 

5. Hak de chocola in grove stukken en schep dit met een lepel door het beslag.

6. Doe zes muffin bakpapiertjes in een muffin bakplaat en vul ze royaal met het beslag.

7. Zet gedurende 28 minuten in de oven tot ze gaar en lichtbruin zijn. 

Eet eerst wat vers fruit en daarna twee van deze jongens. Dat is echt zo’n topontbijt!

Ik kan me geen betere start van de dag wensen. 

Enjoy.

P.S. Heb jij wel eens last van winderigheid of een opgeblazen gevoel? Download dan mijn 10 gratis tips bij darmklachten.