
Deze Asian rice bowl is een gezonde variant op de poke bowl, die vaak met witte rijst wordt gemaakt. Omdat er zeewiervlokken doorheen zitten, krijg je op een eenvoudige en smaakvolle manier wat extra jodium binnen – goed voor o.a. je schildklier. Serveer er gestoomde groenten, een stukje wilde zalm, kip of gebakken tempeh bij en je maaltijd is helemaal af.Â
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr. ronde en langkokende zilvervliesrijst
- 1 prei
- 2 norivellen
- 1 el. tamari (sojasaus zonder tarwe)
- 1 thl. sesamolie
- 1 thl. sesamzaad
- Optioneel: knoflookpoeder
Zo maak je het
1. Kook de rijst in 35 tot 45 minuten gaar.Â
2. Snij de prei in dunne ringetjes en doe dit samen met een klein klontje roomboter of kokosolie in een pan.Â
3. Bak gedurende een paar minuten op laag vuur, totdat de prei zacht is. Zet het vuur uit en dek de pan af met een deksel.Â
4. Knip of snij de norivellen in kleine stukjes en doe het in een schaal. Voeg hier de prei aan toe. Als je van knoflook houdt, dan doe je er ook vast wat knoflookpoeder bij.Â
5. Giet de rijst af en doe in de schaal met de noristukjes en prei. Schep meteen goed door, zodat de noristukjes goed verdeeld worden door de warme rijst (als je hiermee wacht, dan plakken de stukjes aan elkaar en dat is niet zo lekker).Â
6. Doe de tamari en sesamolie er overheen en schep een laatste keer goed door.Â
Serveer er gestoomde groenten, een stukje wilde zalm, kip of gebakken tempeh bij en je maaltijd is helemaal af.Â
P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.Â