Pizza’s zijn we bijna allemaal wel dol op. Aardappels eten we echter steeds minder. Dat komt omdat we aardappels associeren met ‘dikmakend’. Dat is onterecht, want het is afhankelijk van hoe en hoe vaak je aardappels eet. Wil je er af en toe van genieten op een gezonde manier? Maak dan eens deze aardappel-pizza.Â
Ingrediënten – voor twee personen als side dish
- 600 gr. aardappels – maakt niet uit of je kruimig of vastkokend neemt
- 1 middelgrote ui
- scheutje olijfolie
- snufje zout
Zo maak je het
1. Verwarm de oven op 200 graden.Â
2. Schil de aardappels en haal de schil van de ui.Â
3. Rasp de aardappels en ui in een keukenmachine of handrasp, voeg hier een snufje zout aan toe en hussel alles goed door elkaar.Â
4. Vet een met bakpapier beklede bakplaat in met wat olijfolie en stort het aardappel-ui mengsel hier op. Verdeel het goed over het hele bakblik en zet gedurende ca 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Houd je oven vanaf 25 minuten in de gaten i.v.m. de verschillende instellingen per oven.Â
Lekker als side dish bij bijv. vlees of kip met wat groenten. Om het nog gezonder te maken kun je er ook een geraspte courgette aan toevoegen.Â
Dit gerecht valt vaak in de smaak bij kinderen.Â
P.S. Heb je wel eens last van een opgeblazen gevoel of andere darmklachten? Download dan mijn gratis ebook Gutfeeling met 10 tips bij darmklachten.